Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Τηγανιά μεθυσμένη

Για τις νοικοκυρές που κάθονται στο σπίτι, για τις γυναίκες που δουλεύουν και δεν έχουν πολύ χρόνο, ακόμη και για τους άντρες που τους αρέσει να πειραματίζονται με τις γεύσεις και την κουζίνα, σήμερα θα ήθελα να σας δώσω μια εύκολη συνταγή για τηγανιά!!
Είναι ένα πείραμα που έκανα χθες στην κουζίνα μου και η οικογένεια μου ξετρελλάθηκε με την γεύση που δοκίμασε.

Υλικά:
700 γραμμάρια τηγανιά χοιρινή κομμένη σε κυβάκια
1/3 κουταλάκι γλυκού κύμινο।
1 μεσαίο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ρίγες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ρίγες
1 μεσαία ντομάτα κομμένη σε κύβους
३ φυλλαράκια δάφνη
Μισό ποτήρι λευκό κρασί ή και ρετσίνα
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με το κρέας σε ένα σκεύος τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο।
Ξεχωρίζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε μια κατσαρόλα με το λάδι που έχει επάνω του από την μαρινάδα।
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά।
Η σαλτσούλα του θα έχει πήξει και θα είναι πεντανόστιμο!!
Εγώ το συνόδεψα με ρυζάκι το οποίο έστρωσα από κάτω, έβαλα την τηγανιά από πάνω και έριξα λίγη από την σάλτσα।
Καλή επιτυχιά και καλή όρεξη!!!

ΥΓ. Το κρασί που θα σας περισέψει μπορείτε να το σερβίρετε σε γιορτινά ποτήρια και να κάνετε πιο επίσημο το γεύμα σας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου